dinsdag, april 01, 2008

Moet er nog sneeuw zijn?

Dat het in Stanzach kan sneeuwen, dat wisten we al.
Dat sneeuw tijdens de winter soms , ook daar in Tirol, tot chaos en overlast kan zorgen hebben we al ervaren. Dat we soms met Pasen nog sneeuw kregen is ook niet zo uitzonderlijk.
Maar de sneeuw die er tijdens de Paasweek dit jaar van maandag tot woensdag morgen viel, op dit tijdstip van het jaar, hadden we nog nooit gezien en een beetje gevreesd maar niet zo verwacht.

Het groene Stanzach van vrijdag voor Pasen had al een hele winter gesmeekt om dat beetje meer dat hen moest toelaten om de sneeuwklassertjes goed te laten skiën.
Tevergeefs en nu plots als een uitbarsting kwam alles in een keer.

Het gaf aanleiding tot chaotische verkeersituatie, kettingplicht op alle wegen, sneeuwruimers in volle bedrijvigheid, geblokkeerde wegen zoals naar de Jöchelspitze en gesloten wegen wegens acute lawinegevaar.

Idyllische taferelen vloeiden daar uit voort en uitgelaten vakantiegangers die van deze uitzonderlijke sneeuwmassa's genoten dat het een lieve lust was.
Paaseieren gemengd met sneeuwhopen is eens iets anders en kastelen bezoeken in plaats van te skiën is een leuk opgedrongen alternatief.

Sneeuwmannen van alle soorten en met nog meer vormen verschenen op de plaatsen waar normaal de krokussen hun kop opsteken.
Metershoge sneeuwmuren met heuse sneeuwstormen zorgde ervoor dat deze vakantie gekruid werd met facetten waar we anders nooit aan toe komen.
Of dit leuk was laten we over aan anderen.
Ik vond het in ieder geval spannend

Wil je meer beelden zien dan kijk je hiernaast op Harrie's site en klik door naar "Pasen 2008" of op de site van www.hcruysberghs.tk




Geen opmerkingen: