donderdag, oktober 27, 2011

De nieuwe "Hangbrug" van Holzgau!!

 Eind oktober zal ze af zijn.
In Holzgau kon men er in de zomer al niet meer over zwijgen.
Het zou een toeristische attractie zijn ...zonder voorgaande.
Ze zou de "Höhenbachtschlucht" overspannen.
Ons zegt meer de weg naar de "Simmswatervallen".
Best indrukwekkend wanneer je 110m boven de begane grond over een afstand van ongeveer 200m over een "waggel" brug moet of mag lopen.
Zij die met "hoogtevrees" zitten weze gewaarshuwd.
Als je Holzgau binnenrijdt en juist over de brug van de Weisenbach rechts afslaat naar de Simmswatervallen zal de brug over dit dal Gföllberg met Schiggen verbinden.
 De wandeling zal tussen één en twee uur duren.
Wanneer je van Gföllberg vertrekt kan men over Schiggen verder naar Café Utta en langs de watervallen terug naar Holzgau.
Dit kan pas vanaf volgende zomer en dan maakt deze brug deel uit van een 120km lange Lechtal wandelweg. 

 Er zijn nu al foto's genomen van verwonderde kinderen die gewaarschuwd worden voor "hemelse bouwwerken".
Ook heeft het mij verwonderd dat Walter Feuerstein (de lokale busfirma) deze zomer Café Utta had overgenomen en volop renoveerde en...dat wordt mij nu duidelijk. Hij hoopt en dat is bijna een zekerheid dat deze brug een topevenement wordt waarop je na de gewaagde overtocht een "Schnaps" in zijn café kan gebruiken. Visie!!
Het ziet er inderdaad van onder reeds indrukwekkend uit en ik ben dan ook erg benieuwd en kan amper wachten om te weten  hoe het voelt om daarboven te staan en de wereld aan je voeten te voelen.

Wanneer je meer fotos wil zien van kunstwerk in wording kijk je even op www.lechtal-info.com en rechts op "Hängebrucke".

Geen opmerkingen: