zaterdag, oktober 15, 2011

Vreemde vogels in..."Webbekom"

Al fietsend door het Webbekoms broek zijn er op de waterpartijen van het overstromingsgebied heel wat watervogels actief.
Ze doen hun best om sierlijk als ze zijn ook goed voor de camera te verschijnen en stiekem hopen ze dat één van de menige fietsers die hier getuigen zijn van hun verschijning ook een stukje brood in hun richting werpen zodat ze hun eten niets steeds op de bodem in de modder moeten gaan zoeken.
Wanneer je dan even rechts kijkt zie je andere vogels uit de grond rijzen. Het zijn "Windturbines" die men in het teken van de hernieuwbare energie, de vermindering van de CO2 uitstoot en voornamelijk voor de "Groene stroomcertificaten" naast de autostrade op de hoogte van de Kloosterberg aan het opstellen is.
Een vlijtige elektrieker doet de laatste ondergrondse aansluitingen naar het hoofdnet.
Wanneer je even dichterbij komt valt het pas op welke indrukwekkende mastodonten hier opgesteld worden. 
De diameter van de onderste mantel bedraagt wel 8m en de hoogte 102m. We spreken dat nog niet van de indrukwekkende wieken die op hun beurt nog eens 42m aan het geheel toevoegen.
Dat deze sierlijke molens in de toekomst meer en meer ons landschap gaan helpen vullen daar kan je van op aan. Dat ze de energiefactuur gaan naar beneden helpen daar twijfelen we sterk aan, dat ze de tewerkstelling opvoeren dat zie je aan de hele bedoening van reusachtige kranen tot tientallen arbeiders die hier alles komen monteren.
We wachten de resultaten af en hopen voor deze grote vogels dat ze voldoende wind ter beschikking krijgen.

Geen opmerkingen: