donderdag, november 23, 2006

Jef VANWIJN ...is niet meer!!!



Met verbijstering vernemen we het overlijden van Jef Vanwijn. Hij is zaterdag ll. onverwacht overleden in het ziekenhuis in Hasselt. Het doet pijn wanneer je verneemt dat zo een levenslustig man als Jef uit het leven verdwijnt. We hopen dat de goede herinneringen aan Jef, dat zullen er in ieder geval zéér veel zijn, de pijn om zijn heengaan voor de familie helpt verzachten. Wij in ieder geval houden aan Jef, samen met zijn vrouw Mans, beklijvende familiegebeurtenissen over. Hij was een vriend aan huis. Regelmatig kwamen ze thuis op bezoek en je mag er van op aan "het was telkens feest als ze kwamen". Jef kon met zijn heldere stem vertellen als de beste en zijn creativiteit en opgewektheid kende geen grenzen. In het selecte groepje van vrienden, zij noemden zich toentertijd "De lustige eters" heeft hij steeds een niet weg te denken rol gespeeld. De vakanties die deze groep damaals maakten zijn onnavolgbaar en stof voor een heel boek met onvoorstelbare avonturen. Jef was een "duizendpoot". Als facteur was hij van 's morgens vroeg te been en liet hij in elk huis een spoor van welgezindheid achter. Daarbovenop was hij "garçon" na de middag- en avondpost van de mijn in "Hotel Modern" tegenover de mijn van Beringen. Job die hij bij elke voetbalmatch van Beringen herhaalde. Ook in Diest in café "Wit- zwart" was hij bij elke thuismatch van Diest aan het werk. Bij het muziek speelde hij een belangrijke muzikale rol en in de "Facteurkesrevue" speelde hij een allesomvattende rol. Hij organiseerde die revue, hij animeerde, hij zong met een heldere stem en bracht hiermee gans Beringen en omstreken op de been.
Menig gepensioneerde is met buikkrampen naar huis gegaan na een namiddag optreden van Jef Bij zijn vader helpen in de bloemisterij was er ook nog bij en met Allerheiligen was hij de enige die op al de kerkhoven in de buurt blindelings de bestelde bloemen kon gaan plaatsen.
Als kookvader en Mans als kookmoeder hebben ze bij Jeka schitterend werk verricht.
Het was zelfs zover dat de keuken overbevolkt werd met helpende handen omdat men wou meegenieten van de gezellige sfeer die Jef creëerden zelfs bij den afwas. Tussen José Vancamp en Jef zijn menige pittige conversaties ontsponnen die in het collectief geheugen van ons zijn opgeslagen.
Zelfs tijdens zijn nierbehandelingen bleef Jef zich inzetten voor de anderen en menige uitstap werd voor de nierpatiënten door hem georganiseerd.
Jef je hebt van je leven een rijk en boeiend leven gemaakt, niet vrij van zorgen maar zorgeloos voor de anderen.
We zullen Jef eeuwig hiervoor dankbaar blijven.

Geen opmerkingen: