woensdag, augustus 08, 2007

De Beierse Kastelen ...anders bekeken!

Naar de Beierse kastelen is vanuit Stanzach een veel gemaakte uitstap.
Toch waren er medewerksters van Jeka die, ondanks hun jaren trouwe dienst, deze nog nooit gezien hadden.
Angèle met Annie en Christiane op pad met als opdracht :" Als je daar iets speciaals ziet maak er eens een foto van!"
De adembenemende omgeving rond deze kastelen brengt je terug naar het einde van de 19 de eeuw waar de toenmalige Lodewijk de tweede van Beieren niet kon ophouden om pracht en praal in Barok stijl te creëren.
Dat ze de man uiteindelijk hebben moeten verdrinken, omdat ze anders allemaal van honger omkwamen wordt niet zo letterlijk gezegd, maar is dicht bij de waarheid.


Dat de kastelen op dit ogenblik per jaar meer opbrengen van inkomgelden dan dat ze toentertijd gekost hebben is een aangename realiteit voor het huidige Beieren.

Dat Christiane fotoshop gevolgd heeft kan men van de bewerkte foto van de bezoekers aflezen.


Enkele mooie beelden in de omgeving van het kasteel tonen de grandeur waarmee met zich toen wilde omringen.
De omgeving van Schwangau, waar deze romantische kastelen liggen, heeft met zijn Schwangauermeer en zij Forgetmeer een aangepaste omgeving om deze kastelen in een uniek kader te plaatsen.


Dat de plannen om deze kastelen te bouwen uit een sprookjesboek stammen, is niet te verwonderen. Dat deze ook konden gerealiseerd worden tot een echt sprookjeskasteel is het des te meer.
Dat dit in de ganse wereld zo ervaren wordt nog veel meer, zie de kopie ervan in de Disneyparken van Amerika en Parijs..


Dat creatieve geesten, met het nodige doorzettingsvermogen en...geld erin slagen om iets blijvend te creëren geeft hoop op de toekomst.















Geen opmerkingen: