zaterdag, augustus 04, 2007

Waarom eens niet naar MONSCHAU?

Over Monschau hadden we al veel gehoord maar vooral het ongelooflijk verhaal van Roger en Marie Jeanne, die toendertijd, gefacineerd als ze waren door Monschau, dagelijks een terrasje pleegde te doen vanuit Schaffen naar ...Monschau. Wie kon ons beter gidsen door M. als...
Inderdaad de afspraak kwam er onder impuls van de immer ondernemende Lieske en weg waren wij.
Lieske, Guillaume, Roger en Marie Jeanne, Angèle en Harrie.
Op een terras boven de lokale rivier, die Monschau doorsnijdt, hadden we een prachtig uitzicht in de beide richtingen en deden we de spijskaart en alles wat daar uit voortkwam alle eer aan.

De vakwerkhuisjes opgesteld in straatjes die parallel lopen met de kronkelende rivier deden ons vaak denken dat we in een pittoresk tekenverhaal waren terechtgekomen.

De mooi gedecoreerde gevels, met verzorgde bloemenbalkons, tot de verbeelding sprekende uithangborden en dikwijls kunstzinnige uitstalramen, met verrassend aansprekende artikels, zorgde ervoor dat de tocht door het binnenstadje veel langer uitviel dan verwacht.
Of zou dat kunnen dat vrouwen meer moeten zien dan mannen?
Tijd om te pauzeren werd afgewisseld met een bezoek aan een plaatselijk, heringericht, maar fijn verzorgd, museum het "Rothaus". De rijke, rood geverfde, patricierswoning van een toenmalige stoffenkleurder deed buitengewoon chic aan en vooral de trappenhal met uitgesneden trapleuning was uitzonderlijk mooi en rijkelijk.

Tot in de kelderverdieping, waar we veronderstellen dat de huisbedienden woonden, getuigde de herinrichting van een aantrekkelijke fraaiheid en hoge kwaliteit.

Uitblazen van het verwerken van de mooie Monschauer indrukken deden we aan en rond het Ruhrmeer.

We konden aan de verleiding van "Bratworst met Senf" niet weerstaan en bij het smikkelen van deze lekkere vettige lekkernij konden we weer verstaan waarom Duitsers dikker zijn en zeggen dat ze gezond eten. Wij houden het op "Das smeckt lekker".
Zeker, na zo een goed geslaagd bezoek aan dit klein stukje Duitsland, dat zo mooi dicht bij ons ligt.

Wanneer je meer beelden wil zien van dit mooi stadje en ons bezoek hier, klik dan op de hiernaast staande, Harrie' website, en dan verder naar "Naar Monschau en de Ruhrsee" of op http://www.hcruysberghs.tk/ en je doet hetzelfde.





Geen opmerkingen: